FABRICA DE SFINTI
Cand Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat , in fata a sute de mii de oameni stransi in Piata Sf. Petru din Vatican, evenimentul va stabili un nou record in ceea ce priveste perioada de timp in care s-a realizat canonizarea, mai scurta cu 15 zile decat cea in care Maica Tereza a fost ridicata la rangul de "sfanta". Multi au criticat graba cu care s-a realizat aceasta beatificare, tinand cont de felul in care a tratat Ioan Paul criza legata de abuzurile sexuale din Biserica Catolica.
Reteaua victimelor abuzurilor sexuale comise de preoti (SNAP) a apreciat ca Biserica ar trebui sa "incetineasca" sanctificarea lui Ioan Paul al II-lea, sub pontificatul caruia au avut loc "majoritatea abuzurilor sexuale si a tentativelor de ascundere a acestora".
Papa Ioan Paul al II-lea a condus o adevarata "fabrica de sfinti". In timpul celor 27 de ani petrecuti in fruntea Bisericii Catolice, a realizat mai multe beatificari (1338) si canonizari (482) decat toti cei 263 de Papi de dinaintea lui la un loc, potrivit Newsweek.
Avalansa de "aureole" a fost rezultatul unei politici deliberate. In anul 1983, Papa Ioan Paul al II-lea a revizuit procesul de beatificare pentru a-l face mai rapid si mai ieftin, prin renuntarea la numarul necesar de minuni savarsite de catre cel propus spre beatificare si prin eliminarea "avocatului diavolului" - numit de catre autoritatile bisericesti ca sa argumenteze impotriva canonizarii, oferind o perspectiva sceptica asupra caracterului candidatului si sustinand ca miracolele ce ii erau atribuite au fost frauduloase.
Cei mai multi dintre "alesii" lui Ioan Paul au trait in secolul XX, printre ei numarandu-se Padre Pio de Pietrelcina, Maica Tereza si Josemaria Escriva de Balaguer, fondatorul Opus Dei - o organizatie a Bisericii Catolice, care sustine ca toata lumea este chemata la sfintenie si ca viata obisnuita este o cale spre sfintenie.
Multimile au scandat "Santo subito!" - "Canonizare acum!" inca din timpul slujbei de inmormantare, iar cardinalii care s-au adunat pentru alegerea noului Papa au semnat o petitie care cerea renuntarea la perioada normala de cinci ani de asteptare inaintea lansarii procesului de beatificare. Astazi insa, entuziasmul a fost temperat de dezvalurile recente despre rolul Papei si al consilierilor sai in criza legata de abuzurile sexuale, cel mai distructiv scandal care a afectat Biserica Catolica in ultimele cateva secole.
Este celebru cazul preotului mexican Marcial Maciel Degollado, fondatorul controversatului ordin religios conservator "Legionarii lui Hristos". Ioan Paul al II-lea a fost patronul spiritual al lui Maciel, admirandu-i fidelitatea pentru invatatura catolica, Roma si papalitate si succesul sau in descoperirea vocatiei printre tinerii catolici.
Totusi, la mijlocul anilor '90, a iesit la suprafata viata privata profund viciata a lui Maciel. O plangere a fost depusa atunci la biroul de la Roma, condus de catre Cardinalul Joseph Ratzinger, astazi Papa Benedict al XVI-lea. Maciel era acuzat de abuzuri sexuale asupra a numerosi fosti membri ai ordinului pe care il conducea, insa nicio actiune nu a fost luata impotriva sa pana dupa moartea lui Ioan Paul.
Preotul Marcial Maciel Degollado era acuzat ca a molestat elevi, fiind tatal mai multor copii. Dupa o investigatie care a durat mai bine de 8 luni, Papa l-a numit pe Arhiepiscopul Velasio De Paolis ca delegat pontifical in fruntea legionarilor. Aceasta masura a fost luata pentru purificarea si reinnoirea acestei congregatii. Velasio De Paolis este expert in drept canonic si presedinte al Prefecturii pentru afaceri economice a Vaticanului. Numirea lui nu a fost intamplatoare, De Paolis avand expertiza legala si economica de a gestiona un ordin atat de mare si de bogat.
Papa Benedict al XVI-lea a confirmat oficial un ,,miracol,, atribuit predecesorului sau, Ioan Paul al II-lea, deschizand astfel calea pentru beatificarea acestuia, care va avea loc pe 1 mai 2011. Vaticanul i-a atribuit ,,miracolul ,,vindecarii unei calugarite care suferea de Parkinson si care i s-a rugat. Boala acesteia i-a disparut in mod inexplicabil la doua luni de la moartea lui Ioan Paul al II-lea, care suferea el insusi de Parkinson. Procesul de beatificare, insemnand acordarea titlului de "binecuvantat", este un pas crucial inaintea sanctificarii, pentru care este nevoie de confirmarea unui al doilea miracol. In curand Vaticanul va mai face cunoscut alte ,,miracole,, pe care le-a facut fostul suveran pontif pentru a-i deschide calea sanctificarii.
Se pare ca Hristos nu este de ajuns si ne mai trebuia inca un papa la care sa ne rugam
(articol -HotNews)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
+++
RăspundețiȘtergereOamenii pot sa-si canonizeze cati sfinti doresc, dar sfant pentru mine , este UNUL singur:Mantuitorul Hristos!
RăspundețiȘtergereEl este singurul care merita acest nume, deoarece este singurul fara urma de pacat, de firesc si tot ce implica asta.
Oamenii...oameni!
RăspundețiȘtergereDumnezeu va alege!
În anul 2004, Papa Ioan Paul al II-lea a transmis în timpul unei slujbe mesajul necesităţii unei „noi ordini internaţionale”. Acelaşi Papă a reinstaurat Biroul Inchiziţiei care acum poartă numele Biroului pentru Apărarea Credinţei avându-l drept coordonator pe Cardinalul Ratzinger, actualul Papă Benedict al XVI-lea.
RăspundețiȘtergerePapa Benedict a afirmat în anul 2009 „nevoia puternică de înfiinţare a unui singur guvern mondial, cu o singură economie mondială”.
În cartea sa „Cheile Sângelui” (Keys of This Blood), preotul şi teologul romano-catolic Malachi Martin a afirmat că Papa Paul Ioan al II-lea este devotat planului instaurării unei Noi Ordini Mondiale
ce sa mai zic altceva?cred ca una din capcanele mandriei este aceea de a ne considera egalii lui Dumnezeu sau chiar inlocuitorii Sai...nu-i santem egali ci rascumparati si facuti pentru evolutie prin jertfa si iubire absoluta...