sâmbătă, 20 noiembrie 2010

,, VINDETI VATICANUL SI HRANITI-I PE FLAMANZI,,


Actriţa americană Sarah Silverman a lansat, la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul show-ului “Real Time with Bill Maher”, o campanie online în care i-a cerut Papei să vândă Vaticanul şi cu banii obţinuţi să-i hrănească pe cei înfometaţi.

Potrivit actriţei, Vaticanul valorează multe miliarde de dolari, iar Suveranul Pontif nu are nevoie de întregul oraş ca să trăiască acolo. În aceste condiţii, Silverman îi cere Papei cât se poate de direct să-l vândă, pentru a oferi hrana celor săraci, relatează “Huffington Post”.

“Cât valorează Vaticanul? 500 de miliarde de dolari? E minunat! Vindeţi Vaticanul, luaţi o parte mare din bani, construiţi o locuinţă comună pentru dumneavoastră şi prietenii dumneavoastră ca să locuiţi acolo – dotată cu toată facilităţile: piscină, teren de tenis, tobogan de apă etc...

Şi cu banii rămaşi, hrăniţi întreaga lume nenorocită. Recomandaţi în predici să trăim umil şi sunt perfect de acord cu asta, aşa că acum e poate timpul pentru dumneavoastră să vă mutaţi din casa aceea care e un oraş… veţi fi cel mai mare erou din istorie”, a spus Silverman în videoclip, adresându-se Suveranului Pontif.

ONU a anunţat că, din cauza crizei alimentare şi a problemelor economice, peste un miliard de persoane suferă de foame în întreaga lume, cu 100 de milioane mai mult decât anul trecut. Potrivit lui Jacques Diouf, directorul Food and Agriculture Organization, acesta este cel mai mare număr de persoane înfometate din ultimele patru decenii, şi ceea ce face că eradicarea foametei să fie atât de dificilă nu este decât voinţa politică.
(www.ziua.ro)