joi, 13 ianuarie 2011

MORMONII SI MARTORII LUI IEHOVA

Există două secte care merg din uşă-n uşă: Mormonii şi Martorii lui Iehova. Acestea pretind că sunt religii creştine, dar nu sunt.

Mormonii raspandesc urmatoarele invataturi false:
- Dumnezeu a fost un om pe o altă planetă şi membrii mormoni pot deveni dumnezei pe planetele lor.
- Sunt foarte multi dumnezei.
- Sfânta Treime ar insemna trei dumnezei separaţi.
- Intrarea în Raiul ceresc se face prin acordul lui Dumnezeu şi al profetului mormon american Joseph Smith.
- Dumnezeu are un corp din carne şi oase.
- Dumnezeu este căsătorit şi dă naştere la bebeluşi spirituali prin relaţii fizice cu soţia lui-zeiţă.
- Isus Hristos, Satan şi noi toţi suntem fraţi şi surori spirituale creaţi într-o viaţă spirituală pre-existentă.
- Dumnezeu a avut o relaţie cu Fecioara Maria spre a face trupul lui Isus Hristos.
- Trebuie să-ţi verşi propriul sânge pentru iertarea unor păcate.
- Faptele bune sunt necesare pentru iertarea păcatelor.

Fii atent. Mormonii nu vor mentiona de la inceput aceste doctrine asa-zis ‘superioare’. Deci, nu vei şti ceea ce predică în mod real decât la mult timp după ce li te-ai alăturat. Te-am avertizat.

Martorii lui Iehova raspandesc urmatoarele invataturi false:
- Organizaţia lor ‘Turnul de Veghere’ este profetul lui Dumnezeu.
- Isus Hristos s-a întors pe pamant in mod invizibil în 1914.
- Transfuziile de sânge constituie un păcat.
- Duhul Sfânt nu este o persoana, ci forţa activă impersonală a lui Dumnezeu.
- Numai membrii organizatiei lor vor fi salvaţi.
- Isus Hristos a fost un înger care a devenit om.
- Isus Hristos nu a inviat în mod fizic din morţi.
- Nu există Sfânta Treime.
- Faptele bune sunt necesare pentru iertarea păcatelor.

Fii atent. Martorii lui Iehova vor dori să înceapă un ‘studiu biblic’ acasă la tine. Ce vor de fapt este ca tu să te alături religiei lor.

Aceste grupări sunt secte ne-creştine pentru că ele contrazic invatatura Bibliei referitoare la Isus Hristos şi la mântuire.
În primul rand mormonii spun că Isus Hristos este fratele Diavolului. Martorii lui Iehova învaţă că El e un înger care a devenit om. Aceste învăţături nu sunt biblice.
În al doile rand ambele secte susţin în mod gresit că pentru a fi mântuit trebuie să cooperezi cu Dumnezeu prin a face fapte bune Biblia spune că mântuirea este un dar gratuit de la Domnul. Biblia condamnă adăugarea faptelor noastre la sacrificiul final al lui Isus Hristos pe cruce. Galateni 2:21 spune că dacă iertarea pacatelor vine prin fapte ("căci dacă dreptatea a venit prin Lege"), atunci Isus a venit în zadar. Mântuirea ne este dată de Harul Domnului doar prin credinţă, nu prin faptele noastre care sunt necurate. În esenţă, ambele secte predică un mesaj fals despre mântuire.

Biblia învaţă că: este un singur Dumnezeu; Dumnezeu e Duh; sacrificiul lui Isus Hristos ne curăţă de toate păcatele; Isus Hristos e unicul drum către Dumnezeu; toţi cei ce-L primesc ca Mântuitor sunt salvaţi; iar Isus Hristos este Dumnezeu întrupat, în carne şi oase, care a inviat din morţi în acelaşi trup în care a murit. Acestea sunt lucruri în care Biserica Crestină a crezut dintotdeauna.
Cele două secte modifica aceste invataturi importante şi prin aceasta conduc oamenii in iad. De ce? Pentru că:Hristosul prezentat de Mormoni (ca fiind fratele lui Satan) si de Martorii lui Iehova (ca fiind un înger devenit om) nu este Hristosul Bibliei. Credinţa te ajută doar atunci când te increzi in adevaratul Hristos.

Mormonii şi Martorii lui Iehova sunt oameni normali si nu trebuie priviti cu ura; dar ei sunt rătăciţi in credinta lor. Ei nu ştiu că adevărata Evanghelie este acea a morţii, îngropării şi Învierii lui Isus pentru păcatele noastre şi că noi primim iertarea Lui numai prin credinţă (credinţa în Hristosul adevărat). Satan i-a orbit. Isus a spus că dacă un orb calauzeste un alt orb, amândoi vor cădea în groapă.

Dacă vrei să fii asigurat de iertarea păcatelor tale şi să ai pace cu Dumnezeu, atunci trebuie să recunosti că ai păcătuit împotriva Domnului si că prin aceasta eşti despartit de El. Apoi primeşte-L pe Isus Hristos în viaţa ta; cere-I Lui iertarea păcatelor tale şi sa te mantuiasca. El o va face. El este Mântuitor şi Domn şi este foarte aproape de inima ta. Apoi citeşte-ţi Biblia şi du-te la o biserica crestina biblica.

Acum măcar ştii două secte de care sa te feresti. Eternitatea este prea importanta ca să o pierzi fiind dus in ratacire de aceste secte.
PRIMIT PE EMAIL