miercuri, 20 ianuarie 2010

ARME CU REFERINTE DE COD BIBLICE



Armele soldatilor americani au referinte de cod la Noul Testament al Bibliei despre Isus Hristos. Compania din Michigan care livreaza arme Pentagonului sustine ca pustile sale intotdeauna au avut referiri la Noul Testament.

Acestea apar de obicei pe lunetele armelor, care sunt folosite de trupe in Irak si Afganistan, dar si in antrenamentul soldatilor.

Producatorul, Trijicon, are un contract multianual de 660 milioane de dolari pentru a livra 800.000 de lunete Corpului Marinei, precum si alte contracte cu armata americana, scrie ABC News.

Regulile armatei americane interzic prozelitismul oricarei religii in Irak si Afganistan pentru a preveni acuzatiile ca SUA a declansat o cruciada prin razboaiele sale contra al Qaeda si a insurgentilor irakieni.

Una din referire este JN8:12 ce trimite la Ioan 8:12 – “Cel care ma va urma nu va pasi nicicand in intuneric, dar va avea lumina vietii”, cu trimitere la Isus. In timp ce o alta, 2COR4:6, “Pentru Dumnezeu, care a poruncit luminii sa iasa din intuneric, a luminat inimile noastre, pentru a da lumina cunoasterii gloriei Domnului in fata lui Isus Hristos.”

Trijicon a confirmat pentru ABCNews ca adauga referiri biblice codate la armele sale vandute armatei.

Aceasta ar incalca Constitutia americana si o serie de legi federale, sustine Michael “Mikey” Weinstein de la Fundatia pentru Libertate Religioasa Militara, care sustine separarea bisericii si statului in armata.

“Aceasta permite mujahedinilor, talibanilor, al Qaeda, jihadistilor si insurgentilor sa pretinda ca sunt impuscati cu armele lui Isus” .