miercuri, 13 mai 2009

Minciuna,este o necesitate sau PACAT??

,,Fii oamenilor pana cand va fi batjocorita slava mea?pana cand veti iubi desertaciunea si veti umbla dupa MINCIUNI?,,(psalm4;2)
Doar cu o generatie in urma, era o rusine sa fii prins cu o minciuna,iar astazi se trece peste aceasta ca si cum ar fi ceva firesc. Santem asa obisnuiti sa mintim si sa fim mintiti incat privim minciuna ca pe o normalitate fara de care nu se mai poate trai.
,,Veti cunoaste ADEVARUL si ADEVARULva va face LIBERI,,(ioan8;32)
Se mai potriveste afirmatia aceasta in zilele noastre? In toate domeniile vietii se minte, si pentru ca a inceput o noua campanie electorala incep cu politicienii care fac tot felul de promisiuni pentru a fi alesi apoi nu le mai pot tine, vedem diverse reclame in care se promoveaza diferite diferite produse dar neadevarate sau foarte exagerate, in familie soti-sotii, intre parinti si copii, la scoala sau la locul de munca, toti se inseala reciproc iar apoi vine si dezamagirile.
Minciuna distruge increderea ,iar fara incredere nu este posibila o comuniune reala.Rostirea ADEVARULUI ,de cele mai multe ori te costa anumite dezavantaje si suntem tentati sa nu pierdem ocazia de a profita de situatie.
Este de admirat un OM care de dragul adevarului este gata sa renunte la anumite avantaje.Asa ne vrea Dumnezeu pe toti de aceea ne spune sa fim lumina si sare in aceasta lume.
Oamenii care il cunosc pe Dumnezeu si sant ai LUI isi incredinteaza viata in mana lui, si experimenteaza o schimbare inlocuind principiul minciunii cu principiul adevarului, traind cu adevarat LIBERI.