duminică, 21 februarie 2010

O VIATA SOLITARA

In urma cu douazeci de veacuri sa nascut un OM caruia i sa dat viata mai presus de legile firii.
Acest OM a trait in saracie ,ascuns de privirile lumii.N-a calatorit departe, o singura data a trecut hotarul tarii in care locuia;s-a intamplat in vremea surghiunului din copilarie.
N-a fost nici instarit nici de vaza.Rudele sale veneau din randurile celor simpli,asa ca nu a avut parte de carturarie ,nici n-a umblat pe la scoli.Pe cand era doar un prunc,a bagat spaima intr-un imparat; copil fiind, i-a uluit pe invatati; la varsta barbatiei a poruncit naturii sa-si schimbe mersul,a pasit pe valuri ca pe lespezi si i-a cerut marii sa se domoleasca.I-a lecuit pe multi fara doctorii si n-a cerut nimic in schimb pentru aceasta slujba.
N-a scris nicicand o carte si totusi bibliotecile de pretutindeni se dovedesc neincapatoare pentru cate carti s-au scris despre EL.
N-a compus nici un cantec si totusi a inspirat mai multe canturi decat toate cele pe care le-ar fi putut inchipui vreodata compozitorii.N-a intemeiat nici o scoala insa toate scolile luate impreuna nu se pot lauda cu atatia invatacei pe cati a avut EL.
N-a stat in fruntea unei osti ,n-a recrutat nici-un soldat si n-a pus mana niciodata pe o arma, si totusi nici-un general nu a avut un numar atat de mare de voluntari ca si EL, luptatori care i-au pus pe mai multi razvratiti ca oricand sa puna armele jos si sa se predea.
N-a avut niciodata pregatirea unui psihiatru si totusi a vindecat multe inimi sfaramate ca orice medic. O data pe saptamana vitregiile timpurilor de zi cu zi inceteaza si multimile se indreapta catre locurile de inchinare pentru a-l cinsti si preamari.
Numele trufasilor dregatori ai trecutului din Grecia si Roma s-au facut cunoscute si au fost mai apoi uitate.Numele oamenilor de stiinta,ale filozofilor si ale teologilor precum au fost asa s-au risipit;insa numele acestui OM sta si acum pe buzele tot mai multora.
Cu toate ca vremea a lasat sa treaca doua mii de ani ,intre generatia de acum si ziua in care a fost rastignit ,EL traieste si acum.
Nu l-a putut ucide Irod,iar mormantul nu l-a putut opri.
EL ramane biruitor in cea mai inalta turla a slavei ceresti ,vestit de Dumnezeu,marturisit de ingeri ,adorat de sfinti si temut de diavol ca unul viu,HRISTOS in persoana,DOMNUL SI MANTUITORUL NOSTRU.