joi, 13 ianuarie 2011

MORMONII SI MARTORII LUI IEHOVA

Există două secte care merg din uşă-n uşă: Mormonii şi Martorii lui Iehova. Acestea pretind că sunt religii creştine, dar nu sunt.

Mormonii raspandesc urmatoarele invataturi false:
- Dumnezeu a fost un om pe o altă planetă şi membrii mormoni pot deveni dumnezei pe planetele lor.
- Sunt foarte multi dumnezei.
- Sfânta Treime ar insemna trei dumnezei separaţi.
- Intrarea în Raiul ceresc se face prin acordul lui Dumnezeu şi al profetului mormon american Joseph Smith.
- Dumnezeu are un corp din carne şi oase.
- Dumnezeu este căsătorit şi dă naştere la bebeluşi spirituali prin relaţii fizice cu soţia lui-zeiţă.
- Isus Hristos, Satan şi noi toţi suntem fraţi şi surori spirituale creaţi într-o viaţă spirituală pre-existentă.
- Dumnezeu a avut o relaţie cu Fecioara Maria spre a face trupul lui Isus Hristos.
- Trebuie să-ţi verşi propriul sânge pentru iertarea unor păcate.
- Faptele bune sunt necesare pentru iertarea păcatelor.

Fii atent. Mormonii nu vor mentiona de la inceput aceste doctrine asa-zis ‘superioare’. Deci, nu vei şti ceea ce predică în mod real decât la mult timp după ce li te-ai alăturat. Te-am avertizat.

Martorii lui Iehova raspandesc urmatoarele invataturi false:
- Organizaţia lor ‘Turnul de Veghere’ este profetul lui Dumnezeu.
- Isus Hristos s-a întors pe pamant in mod invizibil în 1914.
- Transfuziile de sânge constituie un păcat.
- Duhul Sfânt nu este o persoana, ci forţa activă impersonală a lui Dumnezeu.
- Numai membrii organizatiei lor vor fi salvaţi.
- Isus Hristos a fost un înger care a devenit om.
- Isus Hristos nu a inviat în mod fizic din morţi.
- Nu există Sfânta Treime.
- Faptele bune sunt necesare pentru iertarea păcatelor.

Fii atent. Martorii lui Iehova vor dori să înceapă un ‘studiu biblic’ acasă la tine. Ce vor de fapt este ca tu să te alături religiei lor.

Aceste grupări sunt secte ne-creştine pentru că ele contrazic invatatura Bibliei referitoare la Isus Hristos şi la mântuire.
În primul rand mormonii spun că Isus Hristos este fratele Diavolului. Martorii lui Iehova învaţă că El e un înger care a devenit om. Aceste învăţături nu sunt biblice.
În al doile rand ambele secte susţin în mod gresit că pentru a fi mântuit trebuie să cooperezi cu Dumnezeu prin a face fapte bune Biblia spune că mântuirea este un dar gratuit de la Domnul. Biblia condamnă adăugarea faptelor noastre la sacrificiul final al lui Isus Hristos pe cruce. Galateni 2:21 spune că dacă iertarea pacatelor vine prin fapte ("căci dacă dreptatea a venit prin Lege"), atunci Isus a venit în zadar. Mântuirea ne este dată de Harul Domnului doar prin credinţă, nu prin faptele noastre care sunt necurate. În esenţă, ambele secte predică un mesaj fals despre mântuire.

Biblia învaţă că: este un singur Dumnezeu; Dumnezeu e Duh; sacrificiul lui Isus Hristos ne curăţă de toate păcatele; Isus Hristos e unicul drum către Dumnezeu; toţi cei ce-L primesc ca Mântuitor sunt salvaţi; iar Isus Hristos este Dumnezeu întrupat, în carne şi oase, care a inviat din morţi în acelaşi trup în care a murit. Acestea sunt lucruri în care Biserica Crestină a crezut dintotdeauna.
Cele două secte modifica aceste invataturi importante şi prin aceasta conduc oamenii in iad. De ce? Pentru că:Hristosul prezentat de Mormoni (ca fiind fratele lui Satan) si de Martorii lui Iehova (ca fiind un înger devenit om) nu este Hristosul Bibliei. Credinţa te ajută doar atunci când te increzi in adevaratul Hristos.

Mormonii şi Martorii lui Iehova sunt oameni normali si nu trebuie priviti cu ura; dar ei sunt rătăciţi in credinta lor. Ei nu ştiu că adevărata Evanghelie este acea a morţii, îngropării şi Învierii lui Isus pentru păcatele noastre şi că noi primim iertarea Lui numai prin credinţă (credinţa în Hristosul adevărat). Satan i-a orbit. Isus a spus că dacă un orb calauzeste un alt orb, amândoi vor cădea în groapă.

Dacă vrei să fii asigurat de iertarea păcatelor tale şi să ai pace cu Dumnezeu, atunci trebuie să recunosti că ai păcătuit împotriva Domnului si că prin aceasta eşti despartit de El. Apoi primeşte-L pe Isus Hristos în viaţa ta; cere-I Lui iertarea păcatelor tale şi sa te mantuiasca. El o va face. El este Mântuitor şi Domn şi este foarte aproape de inima ta. Apoi citeşte-ţi Biblia şi du-te la o biserica crestina biblica.

Acum măcar ştii două secte de care sa te feresti. Eternitatea este prea importanta ca să o pierzi fiind dus in ratacire de aceste secte.
PRIMIT PE EMAIL

6 comentarii:

 1. Interesant numai ca oamenii nu primesc mantuirea dupa parerile altor oameni ci dupa parerea lui Dumnezeu.
  Si nu doctrina aduce mantuirea ci iubirea de aproape si de Dumnezeu, adica ce e in inima fiecaruia.
  Eu sunt sigur ca cei care ii judeca pe acestia Iisus ii va trimite chiar la ei in lumea de dincolo sa se impace si sa gaseasca impreuna adevaratul drum spre El.
  Si apoi cine poate stii sigur ce e rau si ce e bine pana nu vede el cu ochii lui cum stau lucrurile?
  Ai vazut sunt unii care condamna chiar acupunctura...:)

  RăspundețiȘtergere
 2. kis..cred ca chestia asta cu doctrinele naste adevarate razboaie si ura..faptul ca noi credem ca Divinitatea poate fi perceputa doar mental.Ce stiu ca in orice aripa,a oricarui cult si religie sant oameni buni,nebuni si cazuti...face parte din mizeria umana.Ce mai stiu ca,,Eu sant Calea,ADEVARUL SI VIATA"cunosti versetul..la fel de bine el un mare doar un mesaj logic ci ne indeamna sa coboram mintea in inima si inteleg ca fara iubire nu exista nimic,fara iertare,fara nasterea omului interior nou...si ca asta nu se poate fara sacrificii..fara a primi in inima ta pe cel ce te va schimba,fara sa fii o unealta si un vas ce-l umple Dumnezeu si nu altcineva.Mai stiu ca am la scoala fetita din familie de iehovisti,foarte bine educata,cu mult bun simt si bunatate si ca toti o discrimineaza,mai stiu ca sora a fost operata de tumora si a acceptat transfuzie de sange,mai stiu ca parintii sant oameni de calitate,ca au fost in casa mea si au inteles ca are rost propaganda,ca santem prieteni si ca fiecare avem drumul nostru,ca au indoieli si caderi,ca uneori sant disperati pentru ca sant simpli oameni ca noi toti.in principiu sant de acord cu ce ai postat...daca Isus e definit gresit e ca si cum ai face inutil cel mai de pret dar,fara plata,fara reguli omenesti...despre mormoni nu cunosc pentru habar n-am..tot pe de alta parte lupi am cunoscut si in ortodoxismul afacerist,in catolicism,baptims etc...dar stiu ca acasa ma simt unde simt iubire...iubirea divina si nu simple vorbe

  RăspundețiȘtergere
 3. ca nu are rost propaganda turnului de veghe,am scris gresit si se intelege altceva..ce e netul asta si nu interactiunea reala..ha-ha

  RăspundețiȘtergere
 4. Cu parere de rau pot spune ca iadul va fi plin de oameni morali dar Isus a venit sa mantuiasca ,hotii, curvele, criminalii si toata pleava societatii umane. Nu am nimic contra nimanui dar Biblia spune clar un lucru:Mantuirea omului s-a facut doar prin sangele lui Isus si eu cred.
  Cat despre iehovisti, atata timp cat il renega pe Mantuitorul Isus si ii renega divinitatea si apartenenta la Sfanta Treime,EL facand parte din Dumnezeu, nu pot decat sa ma rog pentru ei. Dumnezeu sa le faca lumina in inima si sa-l recunoasca pe Isus ca Mantuitorul lumii. Altfel vor fi destinati focului vesnic descris atat de graitor in Biblie.
  KIS FII BINECUVANTAT PENTRU SAMANTA ADEVARULUI PE CARE O SEMENI AICI!
  PS.Imi place mult ca tu nu intri in amanunte cu cei ce comenteaza aici.Unii, chiar nu merita efortul unui cuvant adresat, deoarece intra doar pentru a se baga in seama si a semana discordie si invataturi false si degradante.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ce sa zic? Fiecare cu "pasarica" lui!
  Sunt oameni...ii accept...ma rog pentru ei, desi nu ii inteleg!

  RăspundețiȘtergere