duminică, 14 noiembrie 2010

SECRETUL FERICIRII: FA-TE POPA!Popă să te faci, mă! Să iei şi de pe morţi şi de pe vii. Şi când nu moare niciun desculţ sau nu se naşte vreun plod ai să treci pe la boieri. Să mănânci cu ei pui la ţiglă, să bei vin din cel bun. Şi să-ţi dea galbeni pentru sfânta biserică.

Să nu te faci, mă, dascăl, că ajungi coate goale! O să te fereşti la trecerea de pietoni de jipanul negru al popii. O să ţi se usuce gâtul de atâtea strigăte şi o să te hrăneşti cu miros de lumânări arse degeaba.

Să te faci popă, mă, să-ţi pupe lumea mâna! Să stea în genunchi în faţa ta! Nu fi prost! Dacă ajungi dascăl, te scuipă între ochi cei care conduc ţara şi te trimit să plimbi ursu prin zloată şi frig.

Uite şi tu cum ţipă ăştia acum de foame. Şi uite-te la popa de la biserica din Tudor Vladimirescu din Iaşi. A primit 60.000 de lei din bani publici de la conu' Simirad, mare şef peste judeţ, ca să-şi pună tablă pe Casa Domnului.

Nu contează ce fel de preot vei fi. Catolic, ortodox sau orice alt rit. Uite, 1.600 de lei este salariul ce-l ia unul de la Eparhia Moldovei a Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi. Tot de la conu' Simirad sunt banii, din fondul de rezervă al judeţului.

Ce mai contează că banii aceia sunt pentru calamităţi naturale? Ca profesor nu vezi tu aşa salariu cât ai trăi. Şi nu o să găseşti niciodată vreun con să te blagoslovească cu o frumuseţe de pomană din banul public.
(Ramona Ursu---Iasi)

6 comentarii:

 1. E greu sa te faci popa! Trebuie cateva sute de milioane ca sa te popeasca!

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca d-na/d-soara nu posta un astfel de mesaj era desteapta.
  E usor sa tranacani in bataie de joc la adresa altora ,cand nu ai nici un Dumnezeu .

  RăspundețiȘtergere
 3. Cand eram copil, bunica mea imi spunea ca TREBUIE sa ma marit cu un popa.
  Daca stiam ca asta e secretul fericirii...macar incercam:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Saracii de ei, traiesc din mila celor..saraci cu duhul.Nu dau exemple.
  Imi pare rau domnisoara Daniela ca intri pe un blog, numai sa iti ascuti unghiile.Cumva nu s-a spus adevarul in articolul de mai sus? Stii bine ca da si o stiu toti care merg pe la manastiri si platesc pentru NIMIC.
  Dumnezeu nu poate fi confundat cu popa niciodata!

  RăspundețiȘtergere
 5. stii ce radeam cu doamna Elena?zic mai si la ortodocsi platesc penitentele..ha-ha.popa de aici veni cu un hleab de dacie cand incepu,acum are casa,logan plus trei copiii de aranjat la casele lor..asta in conditiile in care ,sincer nu l-am vazut niciodata sa imparta nevoiasilor din ce strange in tolba..deci clar,secretul fericirii materiale este popia...

  RăspundețiȘtergere
 6. Pai cum sa dea la cei nevoiasi mai Stefy draga? Vrei sa-l doara?:]

  RăspundețiȘtergere