joi, 14 octombrie 2010

Te-am vandut, Sfanto, pe un pumn de arginti!Vreţi o bucată de haină-sfântă, făcătoare de minuni? Se rezolvă! Veniţi la Iaşi, unde mâine se sărbătoreşte Sfânta Parascheva, şi puteţi cumpăra chiar de la tonetele Mitropoliei un petic din veşmântul Ocrotitoarei. Un centimetru din haina Sfintei, ambalat frumos lângă o icoană, costă 17 lei. Adică mult peste raţia zilnică de mâncare pe care şi-o permit milioane de bătrâni.

Am început să-l vindem pe Iisus odată cu trădarea lui Iuda, pe 30 de arginţi. Şi, de 2.000 de ani, îl tot vindem. În formă de icoane, cruciuliţe, statuiete sau chiar brelocuri. Am trecut apoi la sfinţi, dar am păstrat reţeta. I-am împachetat pe fiecare în aceleaşi bucăţi din plastic, hârtie sau cârpă şi i-am scos pe tarabe.

Înghiţim cu atâta uşurinţă poveştile preoţilor-afacerişti, încât uităm că ce ne leagă de Dumnezeu este simpla credinţă. Aruncăm cu pumni de bani în poalele feţelor bisericeşti şi uităm că nici ele, nici nimeni din lumea asta nu ne plăteşte intrarea la Cel de Sus. Ne îmbulzim ca sălbaticii la tarabele cu tinichele şi credem că aşa ne cumpărăm mântuirea.

Suntem atât de orbiţi de nişte simple suveniruri, încât nici nu mai contează cuvântul Domnului. Cine să-şi mai aducă aminte că Iisus a răsturnat mesele vânzătorilor din templul Tatălui Său şi le-a zis:„Luaţi de aici lucrurile acestea! Nu faceţi din Casa Tatălui Meu casa de negustorie,,(ioan2;16)

acest articol a aparut in Adevarul de seara semnat de Ramona Ursu.

4 comentarii:

 1. Mi-ai încălzit sufletul cu acest articol. Super!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cat adevar ascunde articolul! Il voi prelua si eu pe hai la plimbare.O zi cu binecuvantare sa ai Sami!

  RăspundețiȘtergere
 3. Trist dar adevarat! Biserica din ziua de azi a devenit o afacere...dar la judecata cine va fi cel castigat?

  Preotii au foarte multa invatatura din Biblie dar pacat ca nu ii invata pe oameni adevarata cale!

  RăspundețiȘtergere
 4. Adrian Paunescu este internat in stare grava.
  Hai sa ne rugam pentru mantuirea sufletului sau.Isus poate ierta si binecuvanta.

  RăspundețiȘtergere